Δράση αλληλεγγύης προς το λύκειο Προεστού Καρδίτσα

Η Διεύθυνση του σχολείου μας μετά από ομόφωνη απόφαση των εκπαιδευτικών και σε συνεργασία με τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας ανέλαβε δράση αλληλεγγύης προς τους πλημμυροπαθείς μαθητές/τριες του Λυκείου Προεστού Καρδίτσας, όπου φοιτούν παιδιά από τα χωριά Κόρδα, Μαραθέα, Πεδινό, Αγία Τριάδα και Καλογριάνα.

Κατ’ αρχάς επικοινώνησε μαζί μας μία παλαιά συνάδελφος, η κυρία Λουίζα Κανδύλη, που υπηρετούσε στο σχολείο μας και τώρα συνταξιούχος διαμένει στην Καρδίτσα και μας έφερε σε επαφή με τον Διευθυντή του Λυκείου Προεστού, κύριο Αιμίλιο Βλαστό. Από τις συνομιλίες μας διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν ανάγκες για σχολικά είδη (σάκες, τετράδια, στυλό, κ.λπ.).

Για το σκοπό αυτό συγκεντρώθηκε υλικό που πρόσφεραν οι μαθητές και οι μαθήτριές μας με τις οικογένειές τους, καθώς και υλικό που αγοράστηκε από τις συνεισφορές των εκπαιδευτικών μας.

Τελικά το υλικό που συγκεντρώθηκε παραδόθηκε από τον Υποδιευθυντή του σχολείου μας, κ. Χρήστο Παντελή, στον Διευθυντή του Λυκείου Προεστού 1η Οκτωβρίου 2023.

Με το πέρας της συγκεκριμένης δράσης, αξίζει να επισημανθούν κάποια συμπεράσματα:

  • η συγκινητική συμμετοχή των μαθητών και των μαθητριών μας, αλλά και των εκπαιδευτικών στην προσφορά υλικού
  • η εξοικείωση των μαθητών και των μαθητριών μας με τις έννοιες, τις αξίες και τις αρχές της ενσυναίσθησης, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής προσφοράς και του εθελοντισμού
  • η βούληση των μαθητών και των μαθητριών μας για περαιτέρω γνωριμία και επαφή με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Λυκείου Προεστού Καρδίτσας